Seker hamuru ile suslenmis yas pasta




Bu pasta 40 kisiliktir, miktari azaltip cogaltabiliriz. Bu pastayi arkadaslarla hep beraber yaptik.

Malzemeler

Pandispanyasi icin

15 yumurta
15 kasik seker
15 kasik un
Bir cimdik tuz
2 paket kabartma tozu
1 yemek kasigi nisasta

Kremasi icin

6 yemek kasigi un
6 yemek kasigi nisasta
2 su bardagi seker
5 adet yumurta
5 su bardagi sut
150 gr tereyagi veya 200 gr beyaz cikolata

Uzerini kaplamak icin

3 paket krem santi
6 su bardagi sut

Seker hamuru
gida boyasi

Yapilisi

Yumurtalarin sarisi ve beyazi ayrilir. Beyaz yumurtalar bir cimdik tuz ile iyice 8 dk cirpilir. Yavas yavas seker ilave edilerek cirpmaya devam edilir. Kabartma tozu ile elenmis un, nisasta yavas yavas yumurtalara ilave edilir. 180 derecede 45 dk pisirilir. 2 katli bir pasta yapacagimiz icin bir kucuk tepsi ile bir tane daha pisirilir. Yagli kagitlarla bir buyuk bir kucuk kalp kesilir. Pisen pandispanyalarin uzerine kalp kagitlarini koyup keselim.
Kremasini yukardaki krema malzemelerini karistirip pisirelim. Diger tarafta 3 paket krem santi ve sut, suyu karistirip cirparak hazirlayalim, buzdolabinda bekletelim.







Keklerimizi sekerli su veya limonatayla islatalim. Uzerini kremayla kaplayip diger yarisini ustune koyalim. Seker hamurunu iyice yumusatip acalim. Pastamizin uzerine krem santi ile ince bir tabaka surelim. Actigimiz seker hamurunu uzerine yayalim. Elimizle hafifce bastirarak yapismasini saglayalim . Diger kucuk kalbide kaplayip uzerine koyalim. Seker hamuru ile renkli guller ve yaprak yapip pastamizi susleyelim. Afiyet olsun.



Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yazin!