Profiterol


Herkes profiterolun çok zor olduğunu zanneder. Bence kolaydır. Yöntemini bilirsen. Ben kolay bir tarif vereceğim. Hem lezzetli hem güzel.

Malzemeler

1,5 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
5 yumurta
yarım çay kaşığı şeker
yarım çay kaşığı tuz

iç kreması için

500 ml süt (2,5 su bardağı)
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yumurta
vanilya

çikolatalı sos

300 gr madlen çikolata
1 bardak süt
isterseniz hazır 1 paket çikolata sosu

Yapılışı

Suyu tencereye koyalım, kaynayınca yağı koyup eritelim, sonra içine unu, tuzu, şekeri koyup hızlı bir şekilde karıştıralım. Kaynayınca altını kapatıp karıştırarak ılımasını bekleyelim.

Ilıyan hamurun içine bir tane yumurta kırıp mikserle iyice çırpalım, bu işlemi 5 yumurta için de aynen uygulayalım. Hamuru serin bir yere koyup soğumasını bekleyelim.

Tepsimize yağlı kağıt serelim, bir kaşık yardımı ile küçük parçalar halinde tepsimize aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk hiç kapağını açmadan pişirelim.

Piştikten sonra fırının kapağını açmayıp 15 dk bekletelim.

İç kreması için bütün malzemeleri karştırıp pişirelim (vanilya hariç). Piştikten sonra vanilyasını
koyalım. Mikserle çırpalım (çırpılan krema her zaman güzel ve pürüzsüz olur). Soğuyan kremamızı varsa sıkma tüpüne yoksa da hamur topunu bıçakla ikiye kesip içini bir kaşık yardımı ile krema dolduralım.

Şimdi sıra sosunda. Bunun için bir tava alıp çikolataları eritelim, eriyen çikolatanın içine bir bardak sütü ekleyerek karıştıralım, sonra da profiterollarımızın üzerine dökelim. Ben en üstüne Antep fıstığı döktüm.

Eğer hemen yemeyecekseniz sosunu yiyeceğimiz zaman dökelim. Ben profiterolleri kuplarda ikram ettim, bence daha şık ve güzel oldu.


Yorumlar